iTro får nøkkelrolle i historisk TV-satsing!

iTro får nøkkelrolle i historisk TV-satsing!

- Folk kan glede seg til "Vil du bli misjonær?", "Kompani Wangen" og "Er du smartere enn en søndagsskoleelev?" forteller en stolt iTro-redaktør, Aase Victoria Wangen.

Aktuelt

TVL er en ny kristen TV-kanal som snart lanseres. Avisa Vårt Land står bak satsningen, og iTro skal være med å lage flere programmer.

iTro beklager å måtte meddele at denne saken dessverre viste seg å være en aprilsnarr…

Det har vært kjent en stund at avisa Vårt Land skal starte den nye kristen-TV-kanalen TVL, og jobber med å få ulike organisasjoner og aktører med på laget.

I dag slippes endelig nyheten om at også iTro blir med på denne historiske TV-satsningen.

Skal lage hele fem programmer

– Det har vært vanskelig å holde denne nyheten skjult, for vi synes jo dette er helt utrolig gøy, sier en tydelig stolt iTro-redaktør, Aase Victoria Wangen, som røper at iTro skal bidra med flere programmer på TV-kanalen.

iTro-redaktør Wangen viser hvor mange programmer iTro skal lage.

– Vi har faktisk sagt at vi kan lage hele fem ulike programmer. Tenk det, fem! Det er ganske mange, sier hun begeistret og holder frem fem fingre for å vise hvor mye fem er.

Wangen mener iTro med de fem programmene som nå lanseres vil treffe bredt, siden de er såpass forskjellige og dekker deprogramområdene seerne ønsker seg på TV i 2021.

Er du smartere enn en søndagsskoleelev?

Det er tydelig at Wangen har latt seg inspirere av allerede eksisterende TV-konsepter, og det første programmet hun nevner har fått navnet «Er du  smartere enn en søndagsskoleelev?».

– Dette blir et spørreprogram der godt voksne folk skal svare på bibelspørsmål man skal kunne fra søndagsskolen, forklarer Wangen og nevner noen typiske spørsmål deltagerne kan vente seg. – Navn på disiplene, antall fisker og brød, de ti bud … Den typen ting!

Hun forklarer at det er pinlig nok for voksne å ikke kunne svare på vanlige barnespørsmål, men at å bomme på bibelspørsmål antagelig blir mye verre.

– Ved å legge til en åndelig dimensjon håper vi at skammen ved å svare feil vil bli desto større. Det er hvert fall målet med programmet. Det er dét moderne TV-seere vil ha – skam!

– Kan ikke dette bli problematisk for deltagerne?

– Joda, helt klart. Men det er en belastning vi er villig til at de skal ta. Og alle deltagere får tilbud om sjelesorg i ettertid.

Hun forteller videre om et helt nytt poengsystem som er utviklet for programmet.

–  Deltagerne får små gullfisker eller -stjerner hver gang de svarer riktig, som de kan klistre inn i et hefte de har med seg. Får man nok klistremerker, kan man dra hjem med hevet hode, og det er det som er hovedpremien her.

Kompani Wangen

– I «Kompani Wangen» skal jeg ta med meg en gjeng kristenkjendiser, som gjennom flere uker skal få kjørt seg gjennom den hardeste løypa vi kan tenke oss av kristen disiplin. Vi snakker streng liturgi, bønnerutiner, evangelisering, bibelmemorering og streng faste.

– Hva blir det tyngste for deltagerne tror du?

– «Bibelsmuglerløypa» og «Snu det andre kinnet til»-dagen tror jeg vil knekke mange.

– Du skal selv lede programmet, slik navnet antyder?

– Ja, jeg landet på at det ville bli best slik.

Vil du bli misjonær?

TV2 har tidligere hatt stor suksess med spørreprogrammet «Vil du bli millionær?», og nå skal iTro lage et lignende konsept for TVL.

– Dette vil minne veldig om TV2s program i form. Men i stedet for 2 millioner kroner er hovedpremien i «Vil du bli misjonær?» at man får reise ut som misjonær for Misjonssambandet, forteller Wangen begeistret.

Spørsmålene er misjonsrelaterte, og handler om alt fra geografi, språk, misjonsbefalingen og kulturforståelse. Konseptet har allerede i årevis vært testet ut på underholdningskvelder på diverse kristne leirer, ungdomsfellesskap og bibelskoler, noe som gjør at dette er et kvalitetssikret konsept.

Wangen illustrerer kinderegg-bildet.

– Dette programmet er et skikkelig 3-i-1-kinderegg, forteller den entusiastiske redaktøren og holder frem tre fingre på den ene hånden og én på den andre for å illustrere 3-i-1-bildet hun nettopp brukte.

– For det første vil vi få inn mange nye misjonærkandidater vi ellers ikke ville kommet i kontakt med. For det andre fungerer programmet som et fullgodt jobbintervju som viser om de har kunnskapen som trengs i misjonsarbeidet. Og for det tredje: dette kommer til å bli prima underholdning for seerne!

Den kristne ungkarskvinnen

– Det blir jo selvsagt ikke TV-kanal uten kjærlighetsreality! Og «Ungkarskvinnen» har bestått tidens prøve og vist seg å være et program som fungerer år etter år, sier Wangen begeistret.

Hun forteller at det som vil gjøre «Den kristne ungkarskvinnen» unikt, er at kristen datingkultur i seg selv er unik, og derfor blir underholdende å se på TV.

– Folk vet ikke hvor annerledes det er å date i kristen kultur. For å ta noen kjappe eksempler: Noen tolker «Skal vi ta en kaffe?» som et frieri. Og det er utrolig lett å havne i vennefella. Mange har også kjent på at hvis du har datet én i menigheten så må du omtrent bytte menighet for å kunne date igjen. Og du må allerede på date nummer én svare på hvor mange barn du vil ha og når du kan tenke deg å flytte til Rogaland. Dette byr selvsagt på noen spennende twistmuligheter vi tenker å benytte oss av i programmet!

– Du velger også i dette programmet å ta en sentral rolle selv, som selve «Ungkarskvinnen». Hva sier du til dem som hevder at du bruker disse TV-programmene for å promotere deg selv?

– «Haters gonna hate!» sier jeg bare da. Det er alt jeg har å si til dem.

Der ingen skulle tru at nokon kunne tru

Det siste programmet iTro skal bidra med på TVL, er et program der programlederen (redaktør Aase Victoria Wangen) drar rundt til små steder i landet for å se hvordan folk tror.

– «Der ingen skulle tru at nokon kunne tru» har potensiale til å nå inn til ekstremt mange seere, tror Wangen. – Folk tror på de rareste steder, og det vil vi vise seerne i dette unike programmet.

Hun lover å ta seerne med til klosterruiner der mennesker lever i harmoni med både rådyr og småfugl, en tidligere prest som bor i et frittstående kirketårn han fikk kjøpt på Finn, og den store sesongfinalen til et undervannsbedehus i et lite fjelltjern.

– Det er bare å glede seg til TVL starter opp, og folk selv får se disse programmene med sine egne øyne, sier en rørt iTro-redaktør. – At vi får realisert disse programmene og på den måten får være med å røre ved folks hjerter, er en drøm jeg har hatt i mange uker nå. Så dette blir stort!

Har flere TV-konsepter klare

Den fremoverlente redaktøren røper også at hun har flere programkonsepter klare når etter hvert TVL spør etter det.

– Jeg har allerede planlagt for neste fase av dette, og har flere ideer klare når TVL spør om mer. Og det kommer de til å gjøre!

– Kan du nevne noen av de andre ideene vi kan vente oss?

– Seff!! For å nevne det råeste først, så tenker vi å lage «71 grader øst», som handler om misjon i Midtøsten der vi følger ulike kristenkjendiser og ser hvem som kommer lengst på denne misjonsreisen.

Hun tror også programmene «God morgen, kristen-Norge» og «Kristen-Norge Rundt» vil være hyggeprogrammer som kan passe for hele familien, før hun fortsetter å nevne fremtidige programmer.

– «Aase Victoria sjekker inn», der jeg som programleder drar på innsiden av ulike kristne miljøer, tror jeg blir veldig sterkt. Og «Kong Jesus befaler», et humorprogram der fem kristne profiler skal løse oppgaver fra Bibelen som Jesus befalte, som å finne et esel og et rom med mange puter i, på kreative måter, kommer til å bli ellevilt!

– Det siste jeg kan nevne, er at vi prøver å få med trosforsvarer Bjørn Are Davidsen på et «Mythbusters»-program der han sitter i et laboratorium med en sånn hvit labfrakk og knuser myter folk har om kristendommen. Det blir helt episk faktisk, avslutter iTro-redaktøren selvsikkert.

Aktuelt

TVL er en ny kristen TV-kanal som snart lanseres. Avisa Vårt Land står bak satsningen, og iTro skal være med å lage flere programmer.