Guttene på UL-camp Lyngmo har sansen for humor i forkynnelsen

Guttene på UL-camp Lyngmo har sansen for humor i forkynnelsen

Sondre, Ruben-Aron, Oliver og Olav trives godt med møter og aktiviteter på UL-campen på Lyngmo.

UL

Fra onsdag 28. til lørdag 31. juli ble UL Online arrangert, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet ble sendt live fra Kongeparken Amfi.

Ryktene sier at det er god stemning på UL-camp på Lyngmo. Det må vi jo så klart sjekke ut.

Jeg ringer opp, og på andre siden av skjermen møter jeg fire kjekke unge gutter: Sondre Fondenes (16), Ruben-Aron Leirdal (16), Oliver Øygard Ølnes (16) og Olav Åm Risa (16).

Alle utenom Oliver deltok også på UL-camp på Lyngmo i fjor, og var klare for enda et år. Da Oliver hørte de andre skulle, ville han også bli med.

De andre ville komme tilbake fordi de synes det er mange fine folk på camp, veldig sosialt og mange å være sammen med. Mange er kristne eller interessert i kristen tro.

Så langt har de vært en del i gymsalen, hatt stikkball og stratego. De forteller også at de gjør noe som ikke har et navn, men som de synes er veldig gøy. Guttene synes det er viktig for å samle gjengen og skape minner sammen.

Humor i forkynnelsen

Ettersom jeg ringer rett etter kveldsmøtet på torsdagen, spør jeg hvordan de likte møtet.

Farmen-Thor er morsom, spesielt historien om bankkontoen. Han bruker humor så det er enklere å få med seg. Det blir enda mer interessant, forteller Olav.

Oliver, som har vært kristen hele livet, supplerer og sier at Thor forkynner på en god måte som var enklere å forstå for de fleste.

Guttene tenker at bruken av humoren i talene gjør at de vil huske dem også etter leiren er ferdig.

I UL-studioprogrammet bruker de også humor. Flere blir interessert i Jesus på grunn av humor, sier de seg enig i alle sammen.

Global misjon

– Hva tenker dere om årets tema global?

Det er bra at en får fokuset utover når det har vært veldig mye innover på grunn av pandemien. Vi må minne folk på misjon, påpeker Olav.

Ruben legger også til:

– Når det begynner å åpne mer opp på grunn av korona, kan vi spre budskapet rundt om i verden.

Vi får hørt mer om hva misjonsarbeidet er, og at man får spredt budskapet til de som ikke har kristendommen, mener Sondre.

Olav mener også at selv om det bare skulle vært noen få som får lyst å bli misjonærer etter årets UL, så er det verdt det.

Hvis deltakerne hører ordet misjon igjen så har de allerede hørt om det på UL, konkluderer han.

For de fire guttene virker nok tanken om å reise ut selv fremdeles litt fjern. Det er ikke noe de har tenkt så mye på, men noe som kunne vært kjekt en gang i framtiden.

Gedigen enhjørning

Selv om været så langt i år ikke har vært like godt som i fjor, er det likevel et vær som minner mer om typisk UL-vær. Tross været er det litt mildere koronarestriksjoner i år, som gjør at leiren føles mer normal.

Guttene forteller også om at det var en som hadde tatt med seg traktor og henger på campen og snekra opp en ramme med presenning. Innenfor er det en stue med bord, varmelampe og kjøleskap.

I tillegg har de hengt opp sju hengekøyer under som noen sover i, mens andre sover i telt ved siden av. Definisjonen på god stemning og suksess.

– Har dere noen planer for resten av uka?

Jeg var så heldig at jeg vant en gedigen enhjørning på basaren i fjor. I morgen er det meldt finvær så da skal vi prøve den. Det står at det egentlig er fire plasser, men vi får nok plass til åtte, sier Sondre håpefullt.

Emely Amdal

UL

Fra onsdag 28. til lørdag 31. juli ble UL Online arrangert, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet ble sendt live fra Kongeparken Amfi.