5 tips til deg som ønsker å feire Kristi himmelfart på fullkomment vis

5 tips til deg som ønsker å feire Kristi himmelfart på fullkomment vis

Er du lei av fridager i mai? Ikke fortvil – her kommer noen tips til hva du kan gjøre for å feire Kristi Himmelfart!

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Mai nærmer seg slutten, og våren har for lengst meldt sin ankomst. Vi har feiret både 1. mai og 17. mai, vi har hatt fri for ditt og fri for datt. Det er sannelig ikke enkelt å fylle alle disse fridagene med noe meningsfylt. Men fatt mot, nå er det bare Kristi himmelfart igjen, og her kommer fem tips til hva du kan gjøre for å feire denne dagen.

  1. Bli en sprettertmisjonær

Ordet sprettertmisjonær er satt sammen av to ord: sprettert og misjonær. Sprettert stammer fra ordet «himmelspretten», og misjonær stammer fra ordet «missio». «Himmelspretten»er norsk slang og betyr Kristi himmelfartsdag. «Missio»er latin og betyr egentlig utsendelse og oppdrag. Det handler altså om at man er utsendt med et oppdrag. En sprettertmisjonær er derfor en utsending som bruker sprettert for å spre budskapet om Jesus. Her gjelder det å være kreativ – mulighetene er mange! Et eksempel på en typisk sprettertmisjonærstrategi er å skrive bibelvers på et ark, krølle det sammen til en ball og skyte det på forbipasserende. På denne måten sikrer du at mennesker blir truffet av evangeliet.

2. Skybounce-workout

Det er vår, det er varmt og det er på tide å komme seg i form. Denne typen Kristi-himmelfartfeiring er for deg som ønsker å komme deg opp av sofaen. Sett sammen ei real treningsøkt og arranger gruppetime i parken. Treningsøkten bør inneholde spenstøvelser, siden det tross alt er himmelspretten vi feirer. NB! Av markedsføringsårsaker har jeg valgt å kalle denne aktiviteten «skybounce-workout». Dette er direkte oversatt fra norsk, da engelske titler fenger flere mennesker enn norske titler gjør. Men for all del, kall det gjerne «Himmelsprett-trim»! Men da vil jeg ikke høre klaging over labert oppmøte.

3. Basehopping i forkledning

Jesus steg opp til himmelen på Kristi himmelfartsdag. Dessverre kan ikke vi gjøre det samme, men vi kan jo late som? Finn frem skjegg, kjortel og sandaler, kle deg ut som Jesus og gjennomfør et basehopp. Et viktig poeng med denne aktiviteten er at du må filme basehoppet. Spill filmen baklengs, og voilà – du har nå himmelspretten på film!

NB! Av sikkerhetsgrunner får du kun lov til å gjøre dette dersom du er en erfaren basehopper.

4. Hopp i strikk

Er du ikke en erfaren basehopper? Ikke fortvil! Det finnes nemlig en mulighet til for å gjenskape himmelfarten: strikkhopp. Fordelen med strikkhopp er at du får kjenne på oppdriften i en himmelfart, i det strikken rykker deg tilbake, opp mot himmelen. Finn frem Jesuskostymet, lukk øynene og lev deg inn i situasjonen.
Av sikkerhetsgrunner må også denne aktiviteten foregå i kontrollerte former. Ikke prøv dette hjemme!

5. Arranger en himmelsprett-konkurranse

Ja, du leste riktig. Men hva i alle dager er en himmelsprett-konkurranse? La meg forklare. Enkelt og greit er det en konkurranse i å komme nærmest himmelen, ved å sprette høyest.

For å arrangere en slik konkurranse trenger du en trampoline, en lang målestav, en dommer og minst to deltakere. En himmelsprett-konkurranse har relativt få, men klare retningslinjer. Det er en individuell konkurranse som man har tre forsøk på å gjennomføre. Det beste forsøket blir stående. Deltakeren må stå helt i ro på trampolinen før forsøket gjennomføres.

Et forsøk består av totalt tre hopp: to spretthopp og ett himmelspretthopp. Det er himmelspretthoppets høyde som skal måles. Spretthoppene er kun for å få fart. Man måler høyden fra trampolinen og opp til det punktet på kroppen som er nærmest bakken. Forsøk som bryter med retningslinjene strykes. Tips for å forenkle målingen av himmelspretthopp: film forsøket i sakte film. Det gjør det enklere å fastsette nøyaktig høyde.

Lykke til!

Unsplash

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.