UP Tilbake
Snart klar for sex

Snart klar for sex

Rune og Ellen Cathrine har vært sammen i seks år. Om 9 dager skal de ha sex for første gang.

– Vi var veldig unge da vi ble kjærester, og vi visste ikke om vi ville vokse sammen, eller om det ville gå helt skeis. Jeg er glad for at vi har venta med å ha sex. Nå er vi enda mer sikre, og fortsatt ganske unge, forteller Ellen Cathrine Løvdal (21). Neste lørdag skal hun gifte seg med Rune Kongestøl Kristensen (22), som hun har vært sammen med siden 2003.

Både Rune og jeg vil at det skal være med én person

– Jeg gikk på ungdomsskolen da vi ble sammen, og sex var ikke noe jeg visste så mye om, forteller Ellen Cathrine, og ler litt. – Men vi snakka om det etter vi hadde blitt sammen, og bestemte oss for at vi ville vente med sex. Både Rune og jeg vil at det skal være med én person. Gud vil at det skal være innenfor trygge rammer, altså ekteskapet, og det tror vi er best. Vi kunne sagt at vi visste at vi skulle være sammen alltid, men ting kan alltid skje. Nå er jeg glad for at vi har klart det!
– Har det vært vanskelig?
– Det kan gå litt opp og ned, men vi har satt klare grenser, for det er lett å bli revet med. Da er det godt at vi har klart å stoppe før det har gått for langt. Hadde vi ikke bestemt oss på forhånd hadde vi ikke stoppa i en sånn situasjon. Jeg tror det har gått bra fordi begge har vært klare på at vi faktisk vil vente, sier Ellen Cathrine.

Det virker naturlig å ta det gradvis oppover og spare det beste til slutt

Ellen Cathrine snakker  om sex som toppen av et forhold, og tror det er viktig og ta ting i riktig rekkefølge.
– Hvis man begynner på toppen, med sex, kan det for eksempel bli vanskelig å kommunisere bra. Det virker naturlig å ta det gradvis oppover og spare det beste til slutt.
Nå gleder hun seg til bryllupsnatta, og livet etterpå.
– Vi har vært sammen så lenge og jeg er så utrolig glad i Rune, nå tror jeg det blir fint å få en ny måte å vise at jeg er glad i han på.

Jeg føler meg litt annerledes enn folk jeg blir kjent med

Folk rundt Ellen Cathrine  reagerer på forskjellige måter på valget om å vente.
– Noen skjønner ikke at det går an, vi har jo vært sammen lenge. De sier at jeg ikke vet hva jeg går glipp av, men det er jo nettopp det – jeg vet det ikke. Jeg føler meg litt annerledes enn folk jeg blir kjent med, men det er ikke noe jeg skammer meg over. Andre har sagt til meg at de skulle ønske de hadde venta med sex, og det er en bekreftelse for meg på at vi har tatt et bra valg.
– Har du noen råd til andre som vil vente?
– Jeg vil anbefale å prate om det. Jeg kjenner ikke så mange som venter, og det er ingen selvfølge blant folk rundt oss. Derfor er det viktig å prate, og sette grenser. Da blir det lettere å stoppe når man begynner å krysse dem. Selv om det ikke alltid er like enkelt, er det verdt det. Jeg vet at vi er veldig glade for at vi har venta, og vi har noe stort å se fram til, sier Ellen Cathrine.
Foto: Silje Måseide

Sex & sånn

Sex og sånn er spalten hvor vi tar opp tema som handler om nettopp sex og sånne andre saker som kropp og følelser og sånn.

Ellen Cathrine og Rune har valgt å vente med å ha sex til de gifter seg. Det gjør dem til et annerledes kjærestepar i landet vi lever i.

Siste fra hver kategori