– Du på bakerste benk, Gud ser deg

– Du på bakerste benk, Gud ser deg

Tobias ba Gud om å vise at han var til stede i livet sitt. Det fikk han bønnesvar på allerede samme dag.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Fra jeg var liten av har jeg alltid kalt meg en kristen, men lengtet etter en følelse av at Gud var til stede.

Jeg tok et standpunkt som 13-åring hvor jeg bestemte meg for at jeg virkelig ville følge Jesus. Dette var under et møte på Lyngdal bibelcamp hvor vi har reist hvert år siden jeg ble født.

Ba Gud vise seg

Jeg kom litt sent til møtet, så derfor satt jeg meg på bakerste benk i salen. Der var det ingen andre enn meg som satt.

Når talen gikk mot slutten spurte taleren om det var noen i salen som ville starte på ny med Jesus. Jeg følte virkelig at dette var noe Gud ville jeg skulle – jeg skalv, var stresset, svettet og jeg følte virkelig at det var Gud som dro i meg og ville at jeg skulle dette.

Tidligere på dagen gikk jeg og ba og ba om at Gud virkelig måtte vise at han var der, at han var til stede i livet mitt.

«Du på bakerste benk …»

Taleren sa at de som kunne tenke seg dette skulle rekke opp hånda, men jeg turte ikke. Taleren ba for alle de som rakk opp hånda, men jeg bare klarte det ikke. Til slutt ga jeg opp, og idet jeg ga opp sier taleren: «Du på bakerste benk, Gud ser deg».

Det var første gang jeg på ordentlig hadde følt at Gud virkelig var til stede, og jeg følte han ville ha fellesskap med meg, noe jeg hadde lengtet etter.

Jeg følte at fellesskapet sammen med Gud var bra, det var noe som var gøy, og jeg likte virkelig å ha det fellesskapet.

Gud er smartest

I mitt liv har jeg virkelig strevd med å ta kontakt med Gud og søke han når jeg ikke blir ”tvunget” til det, gjennom kristne arrangementer eller leirer.

Kontakten har liksom ofte dabbet av når hverdagslivet har inntruffet, og fellesskapet mitt med Gud har blitt svakere. Jeg har ikke vært like fokusert på å la Gud få styre livet mitt. Jeg har tatt egne valg og ikke hørt etter når Gud prøver å si noe. Ting jeg angrer på.

Men gjennom disse valgene jeg gjorde har jeg fått et sterkere fellesskap med Gud. Jeg har innsett at han er smartest, og det lureste er å lytte til hva han har å si.

Jeg har også innsett at når jeg har det vanskelig og sliter med noe er det en grunn til at jeg sliter med det. Gud har en plan med det. Kanskje du ikke ser det akkurat her og nå, men Gud har en plan og den er god!

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» Jeremia 29,11.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.