UP Tilbake
Bli stor, bli husket, og ha det kult

Bli stor, bli husket, og ha det kult

- Jeg vil bli stor, jeg vil bli husket, og jeg vil ha det kult! sa Urørt-finalisten. - Han skal vokse, jeg skal avta! sa døperen Johannes.

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra forskjellige perspektiv.

En av artistene i NRK Urørt-finalen satte ord på det jeg tror mange tenker, da han ble spurt om hva han ønsket å oppnå.

"Jeg vil bli stor, jeg vil bli husket, og jeg vil ha det kult!". Og hvem tenker ikke på det?

Frykten for ikke  å bli husket er noe vi alle kan kjenne på. Å bli glemt, eller oversett. Ikke å bli invitert til en fest eller å bli utelatt fra forskjellige ting.

nbsp;

Vi vil leve livet vårt sånn at vi blir husket, gjerne både nå og senere. I gamle store krigsfilmer er det ofte dette som er det som driver krigsheltene. De vil bli husket langt inn i fremtiden for sine heltedåder.

Når jeg dør håper jeg folk vil huske Jesus

Døperen Johannes var  en slags superstjerne på Jesu tid, som mange kom for å se. Men han var ikke som superstjerner flest. En av de mest kjente tingene han sa, var: "Han skal vokse, jeg skal avta!" (Joh 3,30) Han visste at hans viktigste oppgave var å peke på Jesus. Det virker ikke som Johannes var så opptatt av at han selv skulle bli husket eller bli populær.

Hvis jeg skulle gjettet tror jeg ikke Johannes hadde svart "Når jeg dør håper jeg å bli husket" hvis noen hadde spurt ham om hva han ønsket å oppnå. Jeg tror han ville svart "Når jeg dør håper jeg folk vil huske Jesus". Dette var det viktigste for Johannes, og det kan også få være det viktigste for oss.

Les også: Pekefingerreligionen
Les også:  Han skal vokse, jeg skal avta
Les også:  John the Baptist

Foto: Shovelling Son @ flickr

Siste fra hver kategori